Primaria comunei Albesti:

Sos. Mangaliei nr. 31, cp. 907020

Telefon: +40/241/736708

Fax: +40/241/736708 int. 5

 
Acces rapid:

- Prefectura judetului Constanta

- Consiliul Judetean Constanta

- Presedintia Romaniei

- Guvernul Romaniei

- Senatul Romaniei

- Camera Deputatilor

 

Analiza Trafic.ro:

 

Click pentru prognoza meteo pe zona Constanta

 

Accesul liber la informatie este un drept al fiecarui cetatean, reglementat prin Constitutie. Tehnologia ne ajuta acum sa fim mai aproape de locuitorii pe care trebuie sa ii deservim si cred ca prin acest site vom reusi sa imbunatatim relatia dintre administratie si cetatean ...

 

primar Gheorghe MOLDOVAN


Locuitorii cumunei beneficiază de existenţa unui cămin cultural şi a unei biblioteci. De asemenea pe raza comunei Albesti functioneaza un numar de 4 scoli si tot atatea gradinite.

 

Rezervaţia naturală Pădurea Hagieni

 

 

Pădurea Hagieni este o rezervație naturală cu profil zoo-botanic în Podișul Negru Vodă, din județul Constanța. Are o suprafață de 431, 63 ha și se întinde pe teritoriul administrativ al orașului Mangalia și al comunelor Limanu și Albești.

      Importanța pădurii dominate de specii de stejar rezidă din faptul că este un loc de cuibărit pentru diverse specii de păsări. situata pe directia sud - sud - vest fata de municipiul Mangalia; rezervatie naturala mixta - botanica si geologica; este o insula de arbori termofili in stepa dobrogeana; are o deosebita valoare stiintifica, atat pe plan national, cat si pe plan international; aceasta valoare se trage din faptul ca este situata la intersectia cailor de migrare a florei pontice, balcanice, mediteraneene, central-europene, aralocaspice si iliro-moesiace, ceea ce face sa existe o mare varietate a elementelor floristice; fauna este deosebita si diversa, adapostind specii de origine sudica, unele chiar ocrotite prin lege; dintre cele ocrotite putem aminti speciile de reptile: Testudo graeca iberica - broasca testoasa dobrogeana si Vipera ammodytes montandoni - vipera dobrogeana cu corn; ocupa singurul teritoriu incadrat in Provincia Euxinica din regiunea mediteraneana; accesul spre rezervatie se face pe DJ Mangalia - Albesti.

 

 

| Acasa | Localizare | Populatie | Istoric | Economie | Patrimoniu | Cont@ct |

.: vizualizare optima: 1024/768 px, IE6 sau Firefox2, flash, .pdf reader :.

2017 Primaria comunei Albesti.
 Toate drepturile rezervate.
  .: un produs SAAR SURFACES :.